97 år. Asger: “Buenos Aires” (DANSK)

Jeg kom til at arbejde på et elektricitetsværk nede i Buenos Aires, som var under opførelse, og det var et meget farligt sted at arbejde. Der blev slået 2 mennesker ihjel hver uge.

Så søgte jeg over til Ford, for de søgte ved hjælp af den engelsksprogede avis… søgte de stærke mænd. Og jeg havde mange kræfter dengang.

Jeg havde et værelse et sted, og så spiste jeg et andet sted, men der blev jeg klar over, jeg må hellere se at finde et sted, hvor jeg både kan få mad og drikke.

Og det fandt jeg i et tysk pensionat, og der fik jeg dejlig tysk mad med det hele. Og vi var der… på det der pensionat boede vi 4 danskere i alt. Og vi havde nogle kæmpe fester, for det gør man, når man er ung.

Jeg var jo ung og ugift og ikke afhængig af noget som helst, så vi havde nogle store fester, og da var jeg så heldig, da traf jeg kejser Wilhelms barnebarn. Han hed prins Ludvig Ferdinand. Han var volontør hos Ford dér, og ham fik jeg megen snak med.

Der var faktisk en anden, jeg traf dernede også… af bekendte eller berømte, kan man vel nok sige. Aristotle Onassis, ham traf jeg dernede på en restaurant. Og han var der… han var nede og lære shipping. Og vi var nogenlunde jævnaldrende. Og jeg kan huske, han var så ualmindelig uheldig at se på. Han var ikke køn, men han har nok været dygtig. Og vi fik så en snak, og det var gerne på, hvad hedder det, engelsk, for han var ikke særlig dygtig til spansk. Så vi snakkede engelsk. En shippingmand han skal jo kunne tale engelsk.

Lyssna: mp3

Leave a Reply