92 år. Svend Aage: “Pressefotografen” (DANSK)

Et godt pressefoto opstår som regel på et øjeblik. Det er ikke noget, man kan forudsige. Man kan være heldig, som jeg har været nogle gange. Blandt andet, da der blev født et barn på 650 gram på Hjørring Sygehus. Jeg var den eneste af fotograferne, der fik lov til at komme ind. De andre blev smidt ud.

Det var mere personligt alt det, man lavede dengang. I dag, da er det, jeg havde nær sagt, hårdt og lige på. Det brugte vi ikke så meget dengang.

Navnlig i 1946 i Rebild alle de mennesker, der kom fra Amerika, som jo ikke havde været hjemme i en menneskealder, de skulle alle sammen hjem til den Rebildfest. Jeg tror, der var 70.000 mennesker samlet. Og dér traf man mange sjove mennesker og dygtige mennesker, som havde stor tilknytning til Danmark. Og det kunne man glæde læserne med at vise de forskellige mennesker, de glade mennesker dér. Blandt andet Jean Hersholt, den store sanger, som var i Amerika. Man havde kun hørt om ham. Han var rejst så tidligt. Man havde aldrig set ham.

Og altså, vi lavede billeder dengang, som glædede folk. I dag, da er det jo kun krigsbilleder og grimme billeder, der opstår. Vi andre gjorde alle mulige forsøg på at få de gode billeder, som folk kunne glæde sig over.

Lyssna: mp3

Leave a Reply