9 år. Salomon: “Flodhästen som fes” (SVENSK)

Vi var i…tror det va Tanzania, och så åkte vi ut med en sån här liten safarijeep, tror jag det va, någonting sånt. Det var väldigt soligt och väldigt, väldigt varmt och jag tror mormor nästan håller på att svettas ihjäl när hon satt i bilen och morfar var också svettig och mamma var helt stencool och tog det lugnt och jag var ganska svettig också.

Och då så…så såg vi lejon och giraffer och zebror och det känns väldigt häftigt och det känns ganska konstigt på nåt sätt, för man brukar oftast se det på film eller på naturprogram och sånt, så fick man se det i verkligheten – det var väldigt coolt.

Så åkte vi förbi en sjö och där så var det jättemånga flodhästar i vattnet och så fanns det en bänk bredvid ett träd med några frukter och så satte vi oss på den bänken och så… så kom det upp en flodhäst med huvudet. Ett stort face och ganska grå hud och han hade nästan rosa inuti öronen, lite beigt, och så kom han upp och fes så att det lät jättemycket och så stank det väldigt, väldigt mycket. Den luktade som gammalt äckligt kött och grillad råtta. Då så sa, tror det var mamma eller mormor som sa såhär: åh, gud va äckligt nu kör vi bort härifrån!

Lyssna: mp3

11 Comments

 1. alberte

  De var i tanzania. Og mormor, mor og salomon svedte rigtig meget. De så løver, giraffer og zebraer. Det var sejt fordi det var noget man plejede at se i tv’et. Og nu så man det i virkeligheden. De kom forbi en sø hvor der var rigtig mange flodheste ved. De satte sig på en bænk med et frugttræ ved og så var der en flodhest som stikkede hovedet op af vandet. Og så slog den en prut som stak rigtig meget af gammel kød og grilled rotte.

 2. Emil Hermansen

  Salamon er i Tanzania på safari i jeep det er vældig varmt, mor og far svedt.
  De så en masse dyr de så en giraf, zebra og en flodhest. det var lige som en film eller et naturprogram
  De sate sig på en benk og så hørte de en flodheste prut den stank.

 3. Malthe Mikkelsen

  Flodhesten som pruttede – af Salomon 9 år

  Salomon var i Tanzania med sin familie. De tog på safari, Solen skinnede og det var meget varme. De var ved at få hedeslag. De så løver, giraffer og zebraer. Det føltes underligt fordi det kun er noget man ser på film. Så så de flodheste i vandet. De fandt en bænk hvor de satte sig. Så kom der en flodhest med et stort hoved. Den kom hen mod dem og slog en prut. Det stank meget. det lugtede som gammelt ækelt kød.

Leave a Reply