66 år. Olav: “Graveren” (NORSK)

Det området som er innenfor gjerdet her i dag, det består av ca. femogførti mål. Det består av firogfemti forskjellige gravfelter.

Jeg syns dette her en veldig pen kirkegård, det er ikke for at jeg har hatt ansvaret for den og jobba her, det har ikke noe med det å gjøre og gjøre. Han ligger veldig pent til

(lyd av gravemaskin)

Det skal være minimum en meter med jord over kista når vi er ferdige med å fylle den og kista bygger sånn 50 – 55 centimeter. Vi er pålagt det i fra departementet at det skal være gravkart og alt skal være nummerert sånn hele veien, sånn at det ikke er noen som helst slags tvil om hvor vedkommende ligger. Når jeg sier at jeg jobber på kirkegård så, ja, det er greit det og liksom hva er jobben din der?Så sier jeg at jeg blant annet driver som graver, for da er ikke jeg noe interessant å prate med noe mer..for det er fremdeles farlig å prate om dette her.Er det noe som er sikkert, så er det det jo det at vi skal forlate denne jord. Så jeg forstår ikke hvorfor det skal være så vanskelig å prata om. Det var den grava det. Når du da fyller igjen ei grav og får dandert den jordhaugen, så den blir pen på toppen og legger på den jordhaugen og du får lagt på blomster liksom å kan rygge da en tre fire skritt tilbake å se, ja dette ble pent.

Da kan du med god samvittighet si til deg selv, ja, det det var «all right» jobb.

Lyssna: mp3

Leave a Reply