64 år. Aase: “Livet og andre digte” (DANSK)

Jeg har kun gået i skole i 7 år. Så blev jeg konfirmeret, da jeg var 14 år, kom ud at tjene. Og jeg skulle selvfølgelig i huset, fordi jeg var en pige.

Min bror måtte gerne komme på realskole, for det var jo en dreng. Men så synes jeg godt, jeg, på grund af jeg kun har gået i skole i 7 år, ville lære noget mere. Så sidste år da tog jeg 9. på VUC. I år eller næste skoleår da er jeg så nu på 10. i dansk.

Jeg er blevet meget bedre til at læse. Jeg er blevet meget bedre til at få noget ud af det, jeg læser. Det siger mig mere. Før hen da kunne jeg ikke drømme om at læse et digt for eksempel, jo, jeg kunne godt læse det, men det sagde mig ikke.. altså jeg tænkte ikke videre over det, jeg læste. Det kan jeg i dag.

Lige for tiden da er vi ved at lave projektopgave, og da har jeg blandt andet valgt et digt af Benny Andersen, som hedder livet.

Jeg har tænkt meget på, hvorfor jeg lige pludselig har Benny Andersens digte liggende inde ved min seng. Jeg bliver nødt til lige at læse lidt i de der digte, og det har jeg aldrig nogen sinde kunnet … drømt om at kunne gøre. Og så kan jeg jo godt lide, hvis jeg læser sådan et digt, så lægger jeg mig, slukker lyset og så ligger jeg og tænker på det digt, jeg lige har læst.

Lyssna: mp3

Leave a Reply