40 år. Morten: “Landbetjenten” (DANSK)

Mine arbejdsopgaver kan være indbrud, det kan være døde, det kan være vold, det kan være almindelige sager med fogedafhentninger og så videre. Jeg har jo ikke mordsager, jeg har ikke voldtægtssager. Jeg har heller ikke sådanne sager som færdselsuheld, idet vi mener, det kræver to mand til et færdselsuheld.

Jamen selvfølgelig savner jeg min tid i, folk siger altid København, fordi politiskolen ligger i København, men jeg var rent faktisk kun i Glostrup, og det er sådan en omegnskommune i forhold til København. Og selvfølgelig savner man tiden, fordi jeg var ung, og det var sjovt, og man mødte gratis på arbejde bare for at få lov til at få suset med at komme ud og køre udrykning og sådan noget.

Men Skive er ikke stedet, hvis man søger action Jackson. Det er det ikke. Der møder faktisk kun to eller tre mand om natten inde i Skive. Så man kan ikke bare lige brase ind på værtshuset og sige, nu er det altså os, der bestemmer her. Her varer det altså lige 20 minutter, før der kommer en hundevogn til hjælp, så…

Sådan var det jo i Glostrup, da kom der 7 biler lige bagefter, det vidste man jo. Så vi skulle nok vinde til sidst om ikke andet.

Jeg er jo så også fra den tid, hvor Christiania var lidt inde i billedet. Men det var så en københavner -station, og jeg var ikke ret meget med i det. Jeg har været med derude nogle gange. Men jeg synes også, det var specielt at komme på Christiania. Nu kom jeg der kun i uniform. For jeg turde faktisk ikke gå derind i civil. De siger, de kan lugte politifolk derude, så jeg tænkte, jeg må hellere holde mig væk, så…. Når mine børn bliver større, kan det da godt være, jeg tager dem med derud en dag. Jeg tror slet ikke, det er så galt mere. Nej, det tror jeg godt, jeg turde i dag. Hvis jeg tager mine børn med derud, så kan de jo se at, at jeg er da i fredelige hensigter.

Lyssna: mp3

Leave a Reply