26 år. Moa: “Herre på skutan” (SVENSK)

Jag seglade med min pappa, några dagar ute på västkusten och fick uppleva det här…lugnet..som det är att vara ute i naturen och bara göra en sak. Och så kände jag också att man hade en väldigt… Man fick en sån bra relation och jag tror inte bara att det beror på att jag och min pappa har bra relation i grunden så…utan det är ett sånt himla fint sätt att umgås på så att jag tänkte om jag hade en egen båt… då skulle jag ju kunna få uppleva det här även tillsammans med andra, kasta kappsäcken i båten och bara dra ut.

Båten heter Xantana med X i början. Så… X-antana. Dels för att båten är en X-79, är väldigt stolt över, det är en lite svårare båt, lite kappseglingstendens på den, så det är respekt, eh… och sen så kollade… kollar jag på Glee (Tv-serie) och karaktären som heter Santana kommer ut som flata under den processen i Glee, så då blev det Xantana – med X.

Jag vet inte om jag förändrats. Jag tänker att… Jag kanske har blivit mer mig själv. Att när jag blir äldre… att jag börjar återgå till saker som jag kanske drömde om och tyckte om väldigt mycket om som barn, men som jag glömde någonstans där mittemellan.

Jag åkte väldigt mycket båt som barn och sen hade jag ett glapp…när jag blev… tonåring, att man kanske inte ville göra saker med sina föräldrar hela tiden och då är det liksom….i självständighetskampen så börjar man liksom göra andra saker, men jag menar, det här med att åka båt är ju liksom jag. Man är kapten, man är herre på skutan.

Lyssna: mp3

Leave a Reply