13 år. Maja: “Rymden luktar som en varm dag” (SVENSK)

Jag tycker det är så häftigt med rymden att man vet inte om den är oändlig eller tar slut någonstans och om det tar slut någonstans vet man inte vad som är utanför.

Tycker det… Man blir liksom… Tycker det är svårt att förstå.

Och så tänker jag ibland om vi är dom enda i rymden… Vi är rätt få om man jämf… Om man tycker rymden är oändlig, så kan det inte bara finnas liv på våran planet, då måste det finnas liv någon mer stans. Vi kanske… det kanske finns små djur eller bara nå bakterier som är som en livsform. Det behöver inte vara monster. Men det kan ju finnas monster.

Mm. Jag skulle nog vilja åka till en sån här… Där en stjärna har exploderat och se hur det ser ut. För det är så mycket färger, har jag sett på bilder. De kan vara lite orangea och gröna och lila. Jag skulle vilja se det, på riktigt.

Fast jag skulle tycka det roligaste vore när man åker dit till rymdcentret, därifrån man ska åka. Jag tycker det skulle vara kul för jag gillar flygplan och så jag tänker det vore så kul, för de är ganska lika flygplan, och se hur dom förbereder och så.

Jag tror dom har allting vakuumförpackat och så tror jag dom inte har något som…som… Jag hörde att istället för mjölk har dom kalk…nån…kalktabletter eller någonting.

Rymden påminner om havet för det är både så stort och så man vet inte riktigt vart… hur mycket…vad som finns i havet och inte vad som finns i rymden. Man vet lite mer om havet än om rymden…

Jag tror inte det luktar någonting. Kanske…. Tror det luktar som när man kommer ut på en varm dag, då brukar det lukta varmt i luften. Så tror jag det luktar.

Lyssna: mp3

Leave a Reply