Tilmeld dig sommerkurset på Færøerne 2022: Øen som motiv i litteratur og andre tekster

Vi glæder os til at byde jer velkommen til sommerkurset på Færøerne i 2022.

Kurset bliver afholdt i Torshavn den 19. til den 23. juli 2022. Temaet for kurset er Øen som motiv i litteratur og andre tekster

Lige siden Daniel Defoe skrev sin roman, Robinson Crusoe, har øen været et yndet motiv i både ungdoms- og voksenlitteratur og mange nordiske forfattere er optaget af øen som motiv og tema. Når en forfatter vælger øen som stedet for sin romans handling, kan det skyldes, at øen i vores bevidsthed kommer til at danne et mikrokosmos, hvor menneskers sande væsen og forhold til hinanden på godt og ondt kan koncentreres og analyseres.  

Kursusdeltagerne vil blandt andet få mulighed for at dykke ned i forskellige litterære genrer, lydfortællinger, forskning og mange andre tekster med udgangspunkt i øen som motiv/tema. I kommer blandt andet til at møde Anna Jacobina Jacobsen, som er forfatteren bag den smukkeste, tysteste og mest poetiske billedbog “Ø”. I vil møde Sumarliði Ísleifsson, som er forsker på Háskóli Íslands, historiker og forfatter og blandt andet har undersøgt “øen og norden”;  Siri Ravn Hjelm Jacobsen forfatteren bag “Ø”, hvor den færøske natur har en afgørende betydning, Bergur Rønne Moberg, lektor og forsker i færøsk og dansk Litteratur, i aktuelle færøske forhold og bestyrer for  William Heinesens brevarkiv. Endelig vil I få mulighed for at møde forfatter Liv Maria Róadóttir Jæger, der med sin digtsamling Eg skrivi á vátt pappír er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris fra Færøerne. 

Vi skal selvfølgelig også opleve det smukke, Færøernes natur og kultur. Kursusdeltagerne skal vandre fra Thorshavn hen over bjerget ad den gamle bygdesti til den smukke gamle bygd, Kirkjubøur, der er øens sydligste bygd med udsigt til øen Hestur.  Kirkerne her har en særlig plads i Færøsk historie. Derudover skal vi nyde et måltid mad i et af verdens ældste træhuse: Roykstovan. Kurset byder også på besøg i Wilhelm Heinesens Hus og Nordens Hus og meget mere.

Det endelige program er under udarbejdelse.

Hold øje med Nordspråks facebook og hjemmeside for mere info.

Tilmelding

www.tilmeld.dk/n2201

Kursussted

Hotel Brandan, Oknarvegur 2, Tórshavn, Færøerne. 

Se mere her: https://www.hotelbrandan.com/

Tidspunkt: 

19. juli til den 23. juli 2022.

Pris: 

Dobbeltværelse 4600 DKK*

Tillæg for Enkeltværelse 2300 DKK

*vi tager forbehold for justering af prisen.

Sidste frist for tilmelding 1. maj 2022

Leave a Reply