Tilmeld dig sommerkurset på Færøerne 2022: Øen som motiv i litteratur og andre tekster

Vi glæder os til at byde jer velkommen til sommerkurset på Færøerne i 2022.

Kurset bliver afholdt i Torshavn den 19. til den 23. juli 2022. Temaet for kurset er Øen som motiv i litteratur og andre tekster

Lige siden Daniel Defoe skrev sin roman, Robinson Crusoe, har øen været et yndet motiv i både ungdoms- og voksenlitteratur og mange nordiske forfattere er optaget af øen som motiv og tema. Når en forfatter vælger øen som stedet for sin romans handling, kan det skyldes, at øen i vores bevidsthed kommer til at danne et mikrokosmos, hvor menneskers sande væsen og forhold til hinanden på godt og ondt kan koncentreres og analyseres.  

Kursusdeltagerne vil blandt andet få mulighed for at dykke ned i forskellige litterære genrer, lydfortællinger, forskning og mange andre tekster med udgangspunkt i øen som motiv/tema. I kommer blandt andet til at møde Anna Jacobina Jacobsen, som er forfatteren bag den smukkeste, tysteste og mest poetiske billedbog “Ø”. I vil møde Sumarliði Ísleifsson, som er forsker på Háskóli Íslands, historiker og forfatter og blandt andet har undersøgt “øen og norden”;  Siri Ravn Hjelm Jacobsen forfatteren bag “Ø”, hvor den færøske natur har en afgørende betydning, Bergur Rønne Moberg, lektor og forsker i færøsk og dansk Litteratur, i aktuelle færøske forhold og bestyrer for  William Heinesens brevarkiv. Endelig vil I få mulighed for at møde forfatter Liv Maria Róadóttir Jæger, der med sin digtsamling Eg skrivi á vátt pappír er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris fra Færøerne. I vil også møde forfatter Ulla-Lena Lundberg og forfatter Annika Thor. Ulla-Lena Lundberg är finlandssvensk författare, f. 1947 på Kökar, Ålands och Finlands sydligaste kommun. Hon växte upp i Svenskfinland och debuterade med en diktsamling redan som femtonåring 1962. Under sin långa karriär har hon utvecklat hon ett stort och variationsrikt författarskap där fakta och fiktion ingår en fruktbar förening. Lundberg är hedersdoktor vid Åbo Akademi och bor för närvarande i Diktarhemmet i Borgå, Finland. De flesta av hennes böcker är översatta till finska och flera till danska. Is är översatt till ett flertal språk, bland dem danska och norska. Annika Thor har haft flera kulturyrken i sitt liv som till exempel bibliotekarie, kultursekreterare och frilansjournalist, men hon är onekligen mest känd för sitt författarskap. Hon debuterade med boken En ö i havet 1996 och både boken och TV-serien som kom några år senare blev stora succéer. Efter det att bokserien som inleddes med En ö i havet blev färdig 1999 har Annika skrivit flera böcker både för yngre läsare och för vuxna. Hon har även skrivit filmmanus och teaterpjäser.

Vi skal selvfølgelig også opleve det smukke, Færøernes natur og kultur. Kursusdeltagerne skal vandre fra Thorshavn hen over bjerget ad den gamle bygdesti til den smukke gamle bygd, Kirkjubøur, der er øens sydligste bygd med udsigt til øen Hestur.  Kirkerne her har en særlig plads i Færøsk historie. Derudover skal vi nyde et måltid mad i et af verdens ældste træhuse: Roykstovan. Kurset byder også på besøg i Wilhelm Heinesens Hus og Nordens Hus og meget mere.

Program

Sommerkursus_program_2022

Tilmelding

www.tilmeld.dk/n2201

Kursussted

Hotel Brandan, Oknarvegur 2, Tórshavn, Færøerne. 

Se mere her: https://www.hotelbrandan.com/

Tidspunkt: 

19. juli til den 23. juli 2022.

Pris: 

Dobbeltværelse 4600 DKK*

Tillæg for Enkeltværelse 2300 DKK

*vi tager forbehold for justering af prisen.

Sidste frist for tilmelding 1. maj 2022

Leave a Reply