Endelig! Første kursus i Nordspråk efter kedeligt corona-år var en succes.

Fra den 26. juli til den 30. juli 2021 lykkedes det endelig at gennemføre Sommerkurset fra 2020 i Bifröst, Island. 

Coronarestriktioner gjorde livet surt, især for de yngste tilmeldte på listen, og mange måtte desværre opgive at komme med. Vaccinekrav, skiftende karantæneregler ikke mindst adskillige test undervejs, gjorde, at vi lige til det sidste var usikre på hvor mange, der fik lov at slippe igennem.

Det var derfor en glæde, at vi kunne annoncere, at årets sommerkursus 2021 med meget få tilpasninger kunne gennemføre programmet fra 2020 om den nordiske mytologi og de væsener som kan kobles til denne.

Fra Danmark havde vi så stærke kræfter som Erik Skyum – Nilsen og Rolf Stavnem på programmet, Erik endda som gennemgående deltager for at samle kursets pointer i det sidste oplæg. På vores besøg på den Armagnæanske samling, viste det sig at være danske Annette Lassen, som viste os et udvalg af håndskrifterne.

Fra Island havde Ingunn Ásdísardóttir og Kristín Ragna Gunnarsdóttir både oplæg og derefter fælles workshop genbrug af kulturarven, Bergsveinn Birgisson og Eva María Jónsdóttir holdt ligeledes oplæg, og således godt rustet, kunne vi til aftenarrangementer lytte til både islandsk musik (YLVA) og høre Gerður Kristný læse op fra sin digtsamling ”Blodhingst”.

Udflugterne blev som billederne vidner om alle gennemført i et forrygende dejligt sommervejr.

Leave a Reply