Fortællingen var i fokus på Hanaholmen i Finland!

På Nordspråks sommerkursus i Finland blev man inspireret på mange måder med fortællingen i fokus.

skilte
På tur i Finland. Mange veje til nye steder går herfra.

Lena Andersson fortalte via en samtale med Mathias Rosenlund om sit fortatterskab og tilblivelsen af bogen „Allvarligt talat“. Bo Kampmann Walther gav os en inspirerende indsigt i lighederne mellem computerspil, tv-serier, film og litteratur, hvor fortællingen og historien er det centrale. Märta Uggla fortalte historier og rørte på en fantastisk måde ved tilhørererne hvor indhold, stemning og indsigt i egen personlig erfaring stod i centrum. Deltagerne på kurset arbejdede selv med deres smart-phones og ipads for at blive klogere på de mange muligheder der er i en verden af apps. Hildur Viggósdóttir stod for at guide deltagerne sikkert igennem. Derudover fortalte Kaisa Leino om Pisa-undersøgelserne og om vigtigheden af læsning, herunder af gode fortællinger.

Der var også tid til at komme ud og se på Finland. Deltagerne var blandt andet på en tur i den idylliske by Ekenäs og endelig fik de mulighed for at høre den inari-samiske rapper Amoc optræde.

Eske
Ekenäs
rap
Amoc optræder.

Alt i alt en herlig oplevelse i skønne omgivelser.

Nordspråk glæder sig allerede til næste års sommerkursus, som foregår i Norge.

Men hvis du ikke kan vente med at komme på kursus med nordspråk ét helt år skal du holde øje med følgende:

“Ungdomskultur – jakten på det perfekte?” Nordspråkkursus om ungdomskultur den 13.-15. september 2018 i Oslo. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

“Nordisk lyd i biografmørket: Podcasts på nabosprog” den 26. september i København og den 27. september i Larvik for dig og de ældste elever i grundskolen. Læs mere om de to dage her: Danmark eller Norge.

Til november afholdes desuden den årlige Nordspråk og Sprogpilot konference “Det nordiske klasserum” den 24/11 på Schæffergården.

Leave a Reply