Gäster och föreläsare Nordspråks sommarkurs 2018

Den 27-31/7 kan man på Hanaholmen i Helsinki opleve følgende forlæsere til Nordspråks sommerkursus: “Från radioprat till litteraturappar – berättelser i fokus”. 

Se mere her: Gäster och föreläsare under Nordspråks sommarkurs 2018

 

 

E7B48D5B-0FE1-43A5-98A3-0F765C0774CFLena Andersson, född 1970 och bosatt i Stockholm, är författare samt kolumnist på Dagens Nyheters ledarsida. Hon har gett ut elva böcker varav de två senaste utkom i april 2018, romanen “Sveas son – en berättelse om folkhemmet” och artikelsamlingen “Verkligheten och resten” (Polaris förlag).

18D7D83C-C0EE-449E-9C3E-254449303CD6Mathias Rosenlund, född 1981 och bosatt i Helsingfors, är finlandssvensk författare. Han har gett ut två romaner, Kopparbergsvägen 20 och Svallgränden 5, som båda gör upp med fattigdomen i det moderna Finland och begrundar vilken inverkan den socioekonomiska bakgrunden har på en persons identitet.
70D0A622-7026-4514-A0B1-9EF7352F5D9BBo Kampmann Walther, lektor og studieleder ved Center for Medievidenskab, Syddansk Universitet: ”Computerspil er populære som aldrig før. De er en kultur, de er et sprog, de er en analytisk udfordring, og de er i stigende grad blevet en kulturel importvare: tv-serier, film og virale videoer på nettet – for bare at nævne nogle medier – låner med arme og ben fra computerspil. Det gælder deres æstetik, deres form, måden, de fortæller historier på, og måden, de aktivt inddrager brugerne på. I oplægget introduceres til denne “ludificerende konvergens”, dvs. det forhold, at medierne ikke alene smelter mere og mere sammen, men gør det med computerspillet som et centralt og dominerende medie. Computerspillet er blevet et nyt supermedie og samtidig en invitation til at gå nye veje i analysen af de hybridmedier, som dukker frem i disse år: de spilagtige fortællinger. Undervejs vil der blive introduceret til centrale begreber og – ikke mindst – givet masser af eksempler”.
6A0E57D7-9FA3-4392-A239-B6649D815C8EMärta Uggla, fil.mag. lektor emerita: ”I början av 1960-talet studerade jag nordisk filologi, litteratur och historia vid Helsingfors universitet och blev modersmålslärare. Jag har undervisat på alla stadier men mest i gymnasier. Specialintressen har alltid varit alternativ pedagogik, litteratur, psykodrama, teater och berättande. 2005 var jag med och grundade den nordiska föreningen för läkande berättande ALBA och var ordförande för ALBA-Finland i 10 år. Jag har också grundexamen i journalistik och har arbetat som radioredaktör.”
41E02D49-AF6B-4E8F-BFB3-704E68C4955FHildur Viggósdóttir har været folkeskolelærer på alle klassetrin siden 1991, men efter 2006 undervist i dansk som tredje sprog i Island. Hun blev Master i voksnes læring og kompetenceudvikling med fokus på implementeringsprocesser i 2017 fra Aarhus Universitet og er nu konsulent på en folkeskole hvor der implementeres iPads.
9C41561F-D003-4118-B51E-58F9B80621A0Kaisa Leino is working as a senior researcher at the Finnish Institute for Educational Research (University of Jyväskylä). She is the National Research Coordinator in two large scale international assessments, PIRLS (Progress in International Reading Literacy Study) and ICILS (International Computer and Information Literacy Study), and also literacy expert in Finnish team working with PISA study (Program for International Student assessment). She is also a member of National Literacy Forum set by the Ministry of Education and Culture which is tasked to draft guidelines to develop children’s literacy and interest in reading.
5B4615D5-6FE3-4B97-AEC5-087AADE4DE9ARapper Amoc, alias Mikkal Morottaja, was born and raised in Inari. He is bilingual and he learnt Finnish and Inari Sámi as a child. At the moment there are about 350 people who can speak Inari Sámi. Mikkal Morottaja currently teaches Inari Sámi at the upper secondary school in Inari. The inspiration for Morottaja’s Sámi raps is the Arctic wilderness; the mindscape is rugged and mythical. He raps about a golden axe, heaven and hell. Even though few understand his lyrics, Amoc’s live gigs are popular amongst Nordic audiences.  Amoc’s first CD was released in spring 2006.

Leave a Reply